Tappisarvi 10.12.2016


Tappisarvikisan tarkoitus on tuoda esille nuoria ja lahjakkaita karjalankarhukoiria ja sitä kautta tuoda näkyvyyttä koko rodulle. Koirien iän on oltava joulukuun 1. päivänä alle 30 kk. Mikäli koira on kilpailupäivänä täyttänyt 15 kk, tulee sen olla palkittu koiranäyttelyssä vähintään laatuarvostelun hyvä (H) palkinnolla.

Alle 15 kk ikäinen koira voi osallistua Tappisarvikisaan ilman näyttelytulosta. Koiralla tulee olla suoritettuna HIRV1 tulos ennen täytettyään 24 kk voidakseen tulla valituksi kisaan.

Kilpailuun valitaan 14 koiraa seuraavassa järjestyksessä:
1. Kuluneella kaudella 2 x HIRV1 tuloksen saavuttaneet karjalankarhukoirat tulosten perusteella. Koiran toinen tulos voi olla koko kauden kestävästä hirvenhaukkukokeesta. Saman pistemäärän saavuttaneista

koirista valitaan se joka on haukkunut iältään nuorempana HIRV1 tuloksen.
2. Kuluneella ja edelliskaudella 2xHIRV1 tuloksen saavuttaneet karjalankarhukoirat tulosten perusteella Koiran toinen tulos voi olla koko kauden kestävästä hirvenhaukkukokeesta

3. Kuluneella kaudella yhden HIRV1 tuloksen saavuttaneet karjalankarhukoirat tuloksen perusteella, tulos ei voi olla koko kauden kestävästä hirvenhaukkukokeesta.

Tappisarvikisassa on nartuilla kolme kiintiöpaikkaa. Ilmoittautuminen on tehtävä kirjallisesti viimeistään 10 pv ennen kilpailua.

Tappisarvikisa on järjestetty vuodesta 1996 alkaen vuosittain yksipäiväisenä kilpailuna.
Kisa järjestetään tänä vuonna 21. kerran.
Vuoden 2016 Tappisarvi-ottelun järjestämisvuorossa on Varsinais-Suomen kennelpiiri ry.
Kokeen käytännön järjestelyistä vastaa Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ry.
Kilpailukeskuksena toimii Ilmaristen matkailutila Lieto.

logot